Отец Паисий 85.СУ "Отец Паисий"
София, кв. Враждебна
Тел. 02 9458164
e-mail: info-2210085@edu.mon.bg
Знамена
Лого
Начало За нас Документи Прием Екип Класове Галерия Творчество Проекти За ученика Връзки Контакти Профил на купувача Обществен съвет Административни услуги
 

Често задавани въпроси:

Какви документи са необходими за прием на ученици за 1 клас?
Необходими са заявление за записване по образец, удостоверение за завършена подготвителна група - оригинал, и копие от Акт за раждане на детето.
Какви документи са необходими за прием на ученици след 7 клас?
Необходима е молба, която се попълва на място, свидетелство за завършено основно образование, служебна бележка с резултатите от НВО на ученика и снимка.
Какъв е профилът на обучение в гимназиалния етап на 85 СУ?
Учениците от 10 - 12 клас се обучават в профил "Технологичен" - "Туризъм". От учебната 2017-2018 учениците в гимназиален етап ще се обучават в профил "Предприемачески" - 8 - 12 клас.
Кои са профилиращите предмети за учениците, които ще бъдат обучавани в профил "Предприемачески"?
Профилиращи предмети са:
1. Предприемачество:
Предприемачество и кариерно развитие; Пазарна икономика; Стартиране на собствен бизнес; Маркетинг и реклама; Счетоводство на фирмата.
2. География и икономика: Природноресурсен потенциал; Съвременно икономическо развитие; България и регионална политика.
3. Информационни технологии: Обработка и анализ на данни; Мултимедия; Уеб дизайн.
Какви учебни ресурси предлага 85 СУ на своите ученици?
85 СУ разполага с богата библиотека от учебници, които могат да бъдат ползвани от учениците. Предлагаме и разнообразни електронни учебни материали, публикувани на училищния сайт в рубриката
"За ученика".
Как се стига до 85 СУ?
До училището се пътува с автобусни линии 78, 12 и 14, които спират в центъра на кв. Враждебна. Те имат връзка с трамвайна линия 22, тролейбусна линия 1 и автобусна линия 120. Вижте разположението на 85 СУ ТУК!
Какви извънкласни дейности се развиват в 85 СУ "Отец Паисий"?
85 СУ "Отец Паисий" предлага на своите ученици разнообразни форми на извънкласни дейности. В училището се провеждат занятия по народни танци, стъклопис и шахмат. Разкрити са групи по проект "Твоят час" от различни културно-образователни области. Училището предлага и разнообразни спортни дейности.
 
   
Гласувайте за този сайт! BGtop